Tietoja minusta

Oma kuva
Vuonna -92 syntynyt äiti Vantaalta. Perheeseeni kuuluu 09/12 tytär sekä neljä koiraa. Koirien lisäksi harrastuksiin kuuluu herppeily ja meillä asusteleekin punakorvakilppari Enkkepenkke ja viljakäärmeet 1.0.1 Blogiini yritän kertoa perheemme arjesta, iloista ja murheista lyhyesti. Hiukan ajatusten purkamiseksi sekä "mitä kuuluu" -kysymysten vähenemiseksi. Kuvia saa tässä blogissa varmasti nähdä! Kerrothan jos jäät jotain kaipaamaan, jotta voin parannella blogiani. -Pinja

maanantai 28. tammikuuta 2013

LiskoUutiset


Aivan unohdin kirjoittaa valmistuneesta "liskolasta". Juwel Lidooni rakensin tuliliskoille oman kotikolon. En millään keksinyt mieleistä kalalajia 120litraiseen pyttyyn, mutta tähän valintaan olen täysin tyytyväinen!

   
Omat liskoni ovat syntyisin Suomesta. Nämä kaksi ostin Tikkurilan AkvaarioKurjesta. Ehdottomasti luotettavin ja kattavin akvaarioliike, jossa eläessäni olen käynyt.

En nyt kuollaksenikaan muista mitä kasveja nuo kaikki ovat, mutta pohjalle siis laitoin bilteman hienoa hiekkaa, rannan liskot saivat jättimäisestä mangrovesta, jota hieman jouduin nostamaan kahvimukin avulla (peitin sen ovelasti sammaleen sekaan). Suodatinta en aluksi ajatellut hankkia väreilyn takia, mutta veden pinnalle muodostui keltainen, öljymäinen bakteerikerros sillä pinta veden kierto ei ollut tarpeeksi voimakasta tai sitä ei ollut lainkaan. Ihmeissäni yritin vain sekoittaa vettä ja vaihtaa sitä jokatoinen päivä kunnes soitin epätoivon partaalla Kurkeen, että mitä oikein teen. Suodattimeksi suosittelivat erittäin pientä suodatinta (kuvassa näkyy vain letkun pätkää takana). Joten nyt altaassa porisee Dophin kf-150, yhtäjaksoisesti en pidä kauaa suodatinta päällä sillä liskot ei selvästikkään tuosta laitteesta piittaa!

Ja täytyy kyllä sanoa että nämä kaverit ovat tämän huushollin innokkaimmat lisääntyjät! Muninta on jatkunut jo monen monta viikkoa, mutta alkaa ja tuntua että olisi pian loppu (mahtaako olla toiveajattelua?). Muutama muna on kuoriutunut ja altaassa poskii pieniä toukkia. Ovat miiiielettömän suloisia tupsupäitä mutten valitettavasti saa niistä tarkkaa kuvaa tänne :(

Kuvassa pieniä liskojen alkuja vielä munissa, kiinni sammaleessa:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti